Deze negen gedachten hebben alle leraren de week voor Kerst

Deze negen gedachten hebben alle leraren de week voor Kerst

1. "Hoe vind ik een educatieve link naar een kerstfilm?"

De tijd dat je de laatste weken van het jaar de leerlingen met willekeurige films mocht entertainen, is voorbij. Nu moet je werken voor je recht om een ??kerstfilm op te zetten (als je dat überhaupt al mag doen). In het hele land zijn de leraren dus naarstig op zoek naar kerstfilms die op de een of andere manier bij het onderwerp van de dag passen.

2. "Waarom heb ik glitter meegebracht?"

Je bent tevreden als je een boeiende activiteit hebt gevonden die leerlingen stilhoudt en waarbij geen verbetering betrokken is. Maar opeens is er OVERAL glitter. Zucht.

3. "Is het oké dat ik geen huiswerk meegeef?"

Ja, je weet dat twee weken zonder huiswerk lang zijn. Maar als de kinderen toch huiswerk krijgen, zullen ze dat ongetwijfeld pas op de laatste dag van de vakantie maken. Dat zal dus niet veel soeps zijn. En je wil de taken niet verbeteren.

4. "Ik zal dat wel in de kerstvakantie doen"

Cadeaus kopen, het huis schoonmaken, een lekkere niet-kant-en-klaarmaaltijd bereiden. Je hebt twee volle weken vrij die je in principe zal gebruiken om je leven te veranderen.

5. "Ik denk dat ik een verkoudheid heb"

Die niezende kinderen toch. Ja, het is geweldig dat ze elke dag van de partij zijn, maar nu hebben ze je net voor de vakantie besmet. Geweldig.

6. "Waarom is het nog maar woensdag?"

Waarom is vrijdag nog zo ver weg? Dat betekent dat je nog twee keer moet opstaan alvorens je vrij hebt. Je vraagt je oprecht af of je lichaam dit fysiek wel aankan.

7. "Ik wil geen kerstfeestje met mijn collega's houden"

Je ziet hen graag (nou ja, een beetje) maar nee, je wil geen drie uur met hen doorbrengen voor een kerstfeestje.

8. "Hoezo, we eindigen niet om 12 uur?"

Het is de laatste vrijdag van het jaar en we mogen niet om 12 uur naar huis? Één woord: ondraaglijk.

9. "Ik heb het gehaald!"

Eindelijk is het 15 uur. Twee hele weken van vrijheid liggen voor de deur. Het nieuwe semester is ver weg en je hebt nog veel tijd vooraleer je zelfs maar aan het werk moet denken. Toch?