Deadline voor Belgodyssee nadert met rasse schreden

Deadline voor Belgodyssee nadert met rasse schreden

Tijdens Belgodyssee trekken zeven samengestelde duo's - de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig - er op uit om het andere landsgedeelte te ontdekken. Ze werken twee weken lang samen aan radioreportages en artikels voor de geschreven en online pers.

De jaarlijkse reportagewedstrijd bevordert de samenwerking tussen jonge journalisten in spe uit de verschillende Gemeenschappen van ons land. Koning Filip zal de winnaar zijn/haar prijs overhandigen.

Wat valt er te winnen?

Allereerst een fantastische journalistieke ervaring van 2 weken bij de grootste media van het land.

Bovendien is de grote prijs van de Belgodyssee-wedstrijd een betaalde stage van 6 maand op de VRT-nieuwsredactie. Daarnaast is er ook één maand betaalde stage bij Metro voor de winnaar van de prijs van de geschreven pers.

Voor wie?

De Belgodyssee-reportagewedstrijd is bestemd voor laatstejaarsstudenten journalistiek, communicatiewetenschappen of een andere richting (bachelor of master) die zijn ingeschreven aan een universiteit of hogeschool in België, of jongeren die pas (niet langer dan een jaar) zijn afgestudeerd.

Er is geen enkele bijzondere voorwaarde verbonden aan de nationaliteit, maar de kandidaten moeten wel gevestigd en/of woonachtig zijn in België.

De kandidaten moeten zich beschikbaar houden:

• op 2 oktober 2020 om even voor de selectiejury te verschijnen en de briefing (indien geselecteerd)

• gedurende 2 weken tussen begin oktober en midden december om aan de wedstrijd te kunnen deelnemen indien hun kandidatuur geselecteerd is.

Nog niet overtuigd?

Rojin Ferho (Erasmushogeschool Brussel) en Arnaud Bruckner (IHECS), de Nederlandstalige en Franstalige winnaars van 2019, leggen je in het filmpje hieronder uit waarom je aan Belgodyssee moet deelnemen.