De hamburger die ruikt en smaakt naar vlees, maar volledig plantaardig is

De hamburger die ruikt en smaakt naar vlees, maar volledig plantaardig is

Vleesvervangers zijn natuurlijk niet nieuw, maar vaak valt de smaak toch wat tegen. Met ‘The Beyond Burger' wil hamburgerrestaurant Ellis Gourmet Burger daar verandering in brengen. «Meer en meer mensen zullen op termijn overschakelen naar plantaardige alternatieven voor vlees en wij willen hier als eerste aan tegemoetkomen», zegt CEO Thierry Canetta. «Ook voor echte ‘meat lovers' is deze burger een waardig alternatief.»

Duurzaam

De nieuwe burger bestaat volledig uit plantaardige ingrediënten, maar smaakt en ruikt exact hetzelfde als een klassieke rundsburger. Hij ‘bloedt' zelfs een beetje dankzij het bietensap dat in de burger verwerkt zit. De veganistische lekkernij bevat ook 20 gram proteïnten en is gluten-, soja- én cholesterolvrij.

Ellis Gourmet Burger gaat er prat op dat de deze vleesvervanger niet alleen gezonder, maar ook duurzamer is. «'The Beyond Burger' verbruikt 99% minder water, heeft 93% minder grond nodig, stoot 90% minder gassen uit en verbruikt 46% minder energie dan een gewone rundsburger. Door vegetarische burgers toegankelijk te maken voor iedereen, willen we ook een maatschappelijke bijdrage leveren en onze ecologische voetafdruk verkleinen», klinkt het in een mededeling.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zijn de plantaardige burgers al langer een enorm succes. «Onder andere Bill Gates en Leonardo DiCaprio investeerden al in dit project», aldus Canetta.