Britney Spears reageert op documentaire: “Zo hypocriet”

Britney Spears reageert op documentaire: “Zo hypocriet”

De zangeres postte een filmpje op Instagram waarin ze dansend is te zien, maar het gaat vooral om de tekst die erbij staat. "2021 is zeker al een stuk beter dan 2020, maar ik had nooit kunnen weten dat het zo zou zijn", schrijft de zangeres bij de video. "Er zijn zoveel documentaires over mij gemaakt, waarin andere mensen hun kijk op mijn leven geven. Wat zal ik ervan zeggen? Dat ik me gevleid voel? Deze docu's zijn allemaal zo hypocriet. Er wordt namelijk steeds afgegeven op de rol van de media in mijn leven, maar deze uitzendingen doen precies hetzelfde." Ze doelt daarmee waarschijnlijk op de documentaire 'Framing Britney Spears'.

"Wereld meer geïnteresseerd in negatieve verhalen"

Ze vervolgt: "Ik wil jullie eraan herinneren dat ik ondanks zware periodes in mijn leven veel meer leuke dan slechte dingen heb meegemaakt. Maar helaas is de wereld meer geïnteresseerd in negatieve verhalen. Waarom is het nodig om de meeste traumatische momenten uit mijn leven, wat al van jaren geleden is, maar te blijven herhalen?", vraagt Spears zich af. "Daarom richt ik mezelf lekker op dansen en gelukkig staan er een paar fijne reisjes op de planning, waar ik me in verschillende dansstudio's kan uitleven. En ik hoop een kleine vijver met koikarpers in mijn tuin aan te leggen, want daar word ik blij van. Net als van mijn prachtig aanlegde tuin."

De documentaire 'Framing Britney Spears', een productie van The New York Times, deed in februari van dit jaar veel stof opwaaien. Het gaf een kijkje in de situatie waar Britney zich in bevindt: onder toezicht van haar vader en geen zeggenschap over haar vermogen of andere zaken. Veel fans maken zich zorgen en begonnen een campagne: #FreeBritneySpears. Ook nu geloven veel fans niet dat Britney de tekst bij het filmpje heeft geschreven...