BOOKS. Tom De Cock: "Ik review elk boek op Instagram"

BOOKS. Tom De Cock: "Ik review elk boek op Instagram"

"Op mijn zesde ben ik beginnen lezen, en eigenlijk ben ik nooit meer gestopt. Ik ben altijd in een boek bezig, vaak twee of drie tegelijk. Dan ligt er eentje naast mijn bed, maar lees ik er een ander digitaal op mijn smartphone, voor als ik eens op de bus moet wachten."

"Ik spoor mensen graag aan om meer te lezen door mijn plezier en passie te delen, zowel op de radio als online. Er zijn zoveel goede boeken, dat mensen vaak geen idee hebben waar te beginnen. Van elk boek dat ik lees maak ik een korte review op Instagram. Ik ben altijd positief: een snertboek lees ik gewoon niet uit, en bespreek ik dus ook niet. Daar is het leven te kort voor, en het internet al zuur genoeg."

"Ik wil dat een boek mij alle hoeken van de kamer laat zien"

"‘Tot de zon aan de horizon vriest' ligt al een tijdje klaar op mijn stapel ‘nog te lezen'. Het gaat over jongeren die opgroeien in een gezin dat met psychologische instabiliteit kampt. Dat is een thema dat me altijd al geïntrigeerd heeft, ook omdat ik er zijdelings wel al eens mee te maken kreeg. En het is helaas iets dat vaak terugkeert in de verhalen van de jongeren waar ik mee en voor werk bij MNM."

"Wat ik ervan verwacht? Ik begin nooit met verwachtingen aan een boek. Ik probeer er bij aanvang zelfs zo weinig mogelijk over te weten. Het verhaal moet voor zich spreken. Ik haat ook flapteksten die teveel weggeven. Het liefst heb ik een boek dat me alle hoeken van de kamer laat zien, zonder dat ik het zag aankomen."

Kom bij de gezelligste leesclub

Deze maand verdiepen we ons in 'Tot de zon aan de horizon vriest' van Kathelijn Vervarcke. Zin om mee te lezen? Schrijf je dan snel in voor onze leesclub op nl.metrotime.be/metrosleesclub. Als jij bij de eerste tien bent, ontvang je van ons een gratis exemplaar. We verstoppen ook tien extra exemplaren op verschillende treinen. Ben jij bij de gelukkigen die er eentje weten te bemachtigen? Vergeet je dan zeker niet in te schrijven. Vervolgens krijg je een leuke vragenlijst die je voor 29 augustus dient in te vullen. Wie weet vind je je ongezouten mening in Metro.

Metro's Leesclub is een initiatief van Metro, Iedereen Leest en LangZullenWeLezen van de VRT.