Nic Balthazar leest mee: "Veel boeken lees ik met mijn oren"

Nic Balthazar is deze maand Metro's Leesclubvoorzitter. Hij leest samen met jullie ‘De heilige Rita' van Tommy Wieringa.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

"Ja, ik ben een lezer. Ooit heb ik literatuur gestudeerd en de liefde voor boeken is daar gelukkig niet door verdwenen, ook al ben ik stevig vreemdgegaan met cinema en televisie. Ik lees nog altijd flink door."

Verslaafd aan audiobooks

"Ik ben verslaafd aan audiobooks. De helft van de boeken lees ik met mijn oren, wanneer ik maar kan: als ik ga fietsen, de afwas doe, de was ophang of wat dan ook. Voor de rest lees ik vooral digitaal op mijn e-reader en ja, zelfs op mijn smartphone. Zo heb ik immers altijd mijn boek bij de hand én kan ik 's nachts in bed lezen zonder nachtlampje. Het enige bedgeheim dat ik graag deel." (lacht)

"Van Tommy Wieringa ben ik een grote fan, dus ik keek al uit naar zijn nieuwste boek, hoewel ik weinig affiniteit met heiligen heb. Het samen mogen lezen met anderen is dubbel plezier. Want gedeeld genot is dubbel genot. Driedubbel zelfs."

Nic Balthazar is film-, televisie- en theatermaker en schrijft op dit moment aan een nieuwe film en een nieuwe theaterproductie.

Ben jij al lid van onze leesclub?

Schrijf je hier in en lees iedere maand mee.