'Black Panther' schrijft geschiedenis op SAG Awards

'Black Panther' schrijft geschiedenis op SAG Awards

Het is heel bijzonder dat 'Black Panther' werd onderscheiden bij de SAG Awards. Nooit eerder won een stripboekverfilming deze SAG Award. De film is onderscheiden voor de beste prestaties van de hele crew en voor het beste stuntteam. Met een wereldwijde opbrengst van ruim 1,3 miljard euro, was 'Black Panther' een van de grootste hits van het jaar.

Malek werd gelauwerd als beste mannelijk hoofdrolspeler voor zijn rol als Queen-zanger Freddie Mercury in 'Bohemian Rhapsody'

De 71-jarige Glenn Close won de award voor beste vrouwelijke hoofdrol met de film 'The Wife'In die film speelt de actrice de vrouw van een schrijver die wordt onderscheiden met een Nobelprijs. Ze realiseert zich tijdens de ceremonieweek dat ze zichzelf te veel heeft weggecijferd in haar leven.

Bijrolprijzen voor Emily Blunt en Mahershala Ali

Emily Blunt maakte ook kans op de prijs voor beste actrice in een hoofdrol. Die won ze niet, maar ze ontving wel de award voor beste actrice in een bijrol. Ze kreeg de prijs voor haar rol in 'A Quiet Place'.

De prijs voor beste mannelijke bijrol ging naar Mahershala Ali voor zijn rol in 'Green Book'. Hij speelt in deze film een donkere pianist die in de jaren zestig van de vorige eeuw op tournee gaat door het zuiden van de VS.

SAG Awards zijn graadmeter voor de Oscars

De SAG Awards, die worden uitgereikt voor en door acteurs, worden gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars die eind februari worden toegekend.

De film 'A Star is Born' viel tegen alle verwachtingen in buiten de prijzen. De film had de meeste nominaties op zak, maar wist geen enkele award binnen te slepen. Bradley Cooper en Lady Gaga waren genomineerd voor hun hoofdrollen in de film en Sam Elliot voor zijn bijrol.

Marvelous Mrs. Maisel domineert televisieseries

Amazon-serie 'Marvelous Ms. Maisel' was de grote winnaar bij de televisieprijzen. De serie won alle prijzen die er uitgedeeld werden voor comedyseries. Zo won Rachel Brosnahan de prijs voor beste vrouwelijke hoofdpersoon in een comedyserie en Tony Shalhoub won dezelfde prijs voor mannen.

Sandra Oh won net als bij de Golden Globes een prijs voor haar rol in de serie 'Killing Eve'. De cast van dramaserie 'This Is Us' heeft zondag voor de tweede keer op rij de SAG Award voor beste ensemble in een dramaserie in de wacht gesleept.