BIZAR. Jongen krijgt bijnaam 'menselijke slang' door huidaandoening

BIZAR. Jongen krijgt bijnaam 'menselijke slang' door huidaandoening

De jongen, die alleen bij zijn voornaam Jagannath gekend is, lijdt aan lamellaire ichthyosis. De bovenste laag van zijn huid is niet goed aangelegd, waardoor zijn huid uitdroogt en gaat schilferen. Bij Jagannath is de aandoening zo extreem, dat zijn huid elke vier weken opnieuw aangroeit. Daardoor moet hij elk uur een bad nemen en moet hij zich om de drie uur insmeren met een vochtinbrengende crème. Jagannaths huid is zodanig uitgedroogd dat de jongen vaak niet kan stappen.

Ten-year-old boy dubbed 'human snake' because condition causes his skin to SHED every six weeks : Jagannath, whose second name is unknown, is forced to lather himself in moisturiser every three hours because his skin is so painfully dry. He suffers from… https://t.co/ydkju07fP2 pic.twitter.com/FzuY7MfPCb

— RushReads (@RushReads) January 13, 2020

Geen geneesmiddel

Helaas bestaat er geen geneesmiddel voor de aandoening en zijn vader, Prabhakar Pradhan, die werkt op het veld, kan een behandeling niet betalen. “Mijn zoon lijdt al aan de ziekte sinds zijn geboorte en ik kan helemaal niets doen. Hem elke dag zo zien breekt mijn hart.”

Lamellaire ichtyhosis is een erfelijke ziekte.