BIZAR. Explosieve groei van aantal naturisten in Groot-Brittannië tijdens lockdown

BIZAR. Explosieve groei van aantal naturisten in Groot-Brittannië tijdens lockdown

In de veilige thuisomgeving durft een mens al eens poedelnaakt rond te lopen. Zonder de oordelende blikken van buitenstaanders genoten massaal veel Britten tijdens de coronalockdown zo hard van hun kleerloze leven, dat ze lid werden van een naturistenvereniging. Daardoor kunnen ze elke maand deelnemen aan meer dan honderd virtuele evenementen van British Naturism. Prijkt onder meer in het aanbod: een wekelijkse naakte caféquiz, naakte kooklessen en naakte drumlessen.

Volgens Andrew Welch, woordvoerder van British Naturism, "groeit de naaktbeweging exponentieel, en er komen ook steeds meer mensen van overzee bij": "Ik zat onlangs in een les naaktmeditatie met een man uit Costa Rica."

Tel kwijt

Zijn organisatie telt nu circa 9.000 leden, waarvan duizend lid geworden zijn tijdens de coronapandemie. "Ik had net een resort van ons aan de lijn in West Sussex: zij organiseerden een weekend met zoveel nieuwe leden, dat ze de tel kwijtgeraakt zijn", aldus Welch.

Mensen raken snel gewend aan naakt, zegt Welch. "Het veroorzaakt minder opzien dan mensen denken. Er is echt niemand die een kilometer omloopt om een piemel te kunnen zien."