BIZAR. Australiër aangeklaagd voor gsm-gebruik tijdens paardrijden

BIZAR. Australiër aangeklaagd voor gsm-gebruik tijdens paardrijden

Toen de man afgelopen oktober op een landweg aan het paardrijden was, werd hij gestopt door een politieagent. Volgens de krant Tenterfield Star was de ruiter in kwestie aan het bellen op zijn paard. De zaak werd naar de rechtbank verwezen onder de aanklacht 'rijder gebruikt mobiele telefoon wanneer niet toegestaan".

Een magistraat van de lokale rechtbank verklaarde dat "een paard volgens de verkeersregels een voertuig is... en beklaagde kon niet handsfree bellen". De rechter vertelde aan de krant dat deze zaak een primeur was voor hem: "Eén keer heb ik een beklaagde gehad die dronken op zijn paard zat, maar dit nooit."

"Extreem triviaal"

De advocaat van de verdediging verklaarde dat zijn cliënt schuldig pleitte omdat "hij toegeeft dat het paard in beweging was". Hij noemde de hele zaak "extreem triviaal". "Vooral in zo'n landelijk gebied, waar dieren een transportmiddel zijn."

De aanklacht zal niet op het strafblad van de beklaagde verschijnen als de man gedurende de komende drie maanden geen strafbare feiten pleegt.