Bezoek deze zes compleet verlaten plekken in Europa

Bezoek deze zes compleet verlaten plekken in Europa
  1. Croix Rouge 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Explo Dordogne (@explo_dordogne)

Het Croix Rouge in Frankrijk was vroeger het terminus station voor de Parijse metrolijn 10. Het station was in gebruik tussen 1923 tot 1939 en na de Tweede Wereldoorlog heropende het niet meer. Het station is nu gevuld met kunstwerken van graffitispuiters. 

  1. Tunnel der Liefde

Ben je eerder een romantische ziel? Dan moet je deze tunnel in Klevan, Oekraïne bezoeken. De drie kilometer lange spoorlijn leidt helaas niet naar het einde van de regenboog, maar naar een vezelplaatfabriek. Toch trekt deze prachtige gang de aandacht van vele tortelduifjes. Volgens een oude legende komen de wensen die jullie hier maken, ook uit.

  1. Fun Park Fyn

Een bekend pretpark in het Deense Aarup tot in de jaren '80. In 2006 gingen de eigenaars failliet. Investeerders willen binnenkort nieuw leven inblazen in dit verlaten pretpark. Bezoek tot die tijd de vergeten glijbanen en draaimolens.

  1. Buzludzha Monument

Een prachtig monument op de top van de Balkan in Bulgarije. Het communistische regime bouwde dit ter ere van Dimitar Blagoev, de leider van de Bulgaarse Communistische Partij in 1891. Het monument was in gebruik tot 1981. Later stopte de overheid de onderhoud en werd het niet meer gebruikt.

  1. Craco

Het spookdorpje Craco is een deel van de Italiaanse regio Basilicata, in de provincie Matera. Het dorpje staat leeg door de terugkerende aardverschuivingen. Ondertussen is het een populaire bestemming geworden voor toeristen. Sinds 2012 maakt het dorpje deel uit van de World Monuments Watch List van de Amerikaanse vzw World Monuments Fund.

6. Residencial Francisco Hernando

Niet alle verlaten plekken staan gelijk aan eeuwenoude gebouwen. Residencial Francisco Hernando in het Spaanse Seseña, ten zuiden van Madrid, is daar het bewijs van. De Spaanse vastgoedmarkt stond in het rood door de bankencrisis in 2008. Het project ter waarde van 9 miljard dollar en 13.000 appartementen staat volledig leeg.