Bekende pokerspeelster sterft door elektrocutie in bad

Bekende pokerspeelster sterft door elektrocutie in bad

Lilya Novikova woonde in het huis van haar ouders, die niet thuis waren op het moment van de feiten. De 26-jarige pokerspeelster en populaire Twitch-streamster reageerde plots niet meer op de telefoontjes van haar ouders, dus vroegen ze aan de buurman om een kijkje te gaan nemen. Die vond Novikova levenloos in bad met een haardroger. Wellicht was Novikova haar haar in bad aan het drogen en liet ze het toestel in het water vallen.

Universiteitsdiploma

Novikova was erg geliefd in de online pokerwereld en was gekend als ‘liay5' op Twitch.tv. Ze won in het totaal ongeveer 100.000 dollar aan online pokerspelletjes. De vrouw, die in Moskou woonde, had een universiteitsdiploma als ingenieur en hield ook van roeien en snowboarden.

Positieve invloed

Het tragische nieuws kwam ook hard aan bij PokerStars-ambassadeur Lex Veldhuis. “Ze had een enorm positieve invloed op poker en de Twitch-gemeenschap door haar harde werk en inzet. Ik heb haar altijd bewonderd voor wat ze deed. Wat een pijnlijk verlies, en nog zo jong”, vertelde hij aan Standard.co.uk.

https://www.instagram.com/p/BxXmbMDAZHo/