IN BEELD. Dit waren de meest spraakmakende foto's van 2018

IN BEELD. Dit waren de meest spraakmakende foto's van 2018

AFP / R. Schmidt

Deze foto dateert eigenlijk uit 2017, maar werd de (terechte) winnaar van de World Press Photo 2018. Roberto Schmidt fotografeerde de 28-jarige José Victor Salazar Balza tijdens hevige protesten tegen president Nicolas Maduro in Caracas.

AFP / D. Leal-Olivas

De Britse prins Harry is net getrouwd met de Amerikaanse Meghan Markle. De Duchess of Sussex zwaait het volk toe in een 'Ascot Landau', één van de vijf open koetsen van de koninklijke familie.

Belga / D. Waem

Bart De Wever (N-VA) stapt uit een stemhokje tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

AFP / W. McNamee

Professor Christine Blasey Ford legt de eed af voor de Senaatcommissie voor Justitie in de Verenigde Staten. Ze beschuldigt kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh van seksuele aanranding en legt daar een getuigenis over af. Deze foto haalde de cover van Time Magazine.

AFP / E. Ahmed

Een tweejarige jongen in Jemen is zwaar ondervoed. Vanwege een conflict met de Huthi rebellen, die gesteund worden door de Saudi-Arabische overheid, kwijnt de bevolking helemaal weg. Er is namelijk amper toegang tot voedsel en water. In totaal riskeren 5,2 miljoen kinderen te verhongeren.

AFP / SpaceX

Elon Musk lanceert in februari zijn Falcon Heavy. Aan boord zit ook een rode Tesla Roadster met aan het stuur een pop in een ruimtepak. Hij kreeg de toepasselijke naam Starman. Bestemming is de planeet Mars.

AFP / A. Nikolsky

De Franse president Emmanuel Macron leeft helemaal mee met zijn nationale voetbalelftal tijdens de finale van het WK Voetbal in Moskou. Frankrijk won de wedstrijd van Kroatië.

AFP / M. Ngan

Melania Trump, First Lady van de Verenigde Staten, draagt tijdens haar bezoek aan migrantenkinderen aan de grens met Mexico een jas met het opschrift "I really don't care, do you?"

Belga / N. Maeterlinck

Guy D'Haeseleer, kopman van het extreemrechtse Forza Ninove, wordt gefotografeerd tijdens een bijeenkomst van de partij na de gemeenteraadsverkiezingen. Forza Ninove behaalt een monsterscore.

AFP / J. Moore

Een tweejarig meisje uit Honduras huilt terwijl haar moeder onderzocht en gearresteerd wordt nabij de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico.

AFP / J. Edelson

Deze wijk werd helemaal platgebrand door de bosbranden in Californië.

AFP / M. Bertorello

De Morandi-brug stort in op 14 augustus. Maar liefst 43 mensen komen om het leven.

Twitter / @RegSprecher

De huisfotograaf van de Duitse bondskanselier Angela Merkel maakt deze foto tijdens de G7-top in Canada. Hij wordt op sociale media gedeeld door de woordvoerder van Merkel, Steffen Seiber, en gaat meteen viraal.