Australische premier vergelijkt sabotage van aardbeien met 'terrorisme'

Australische premier vergelijkt sabotage van aardbeien met 'terrorisme'

Door de onthullingen hebben supermarkten hun aardbeientaarten teruggeroepen en hebben producenten hun gewassen vernietigd en hun werknemers tijdelijke werkloosheid gesteld. In Nieuw-Zeeland hebben sommige winkels de verkoop van Australische aardbeien in bulk opgeschort.

"Hier lachen we niet mee", zei Morrison in een televisietoespraak. "Het is onaanvaardbaar», aldus de premier. Door het verzwaren van de straffen zou dit type misdaad volgens Morrison vergelijkbaar zijn "met dingen als het bezit van pedofiele beelden en de financiering van terrorisme". «Dit om jullie duidelijk te maken hoe ernstig ik dit neem

Steun

De premier steekt de telers ook een hart onder de riem. "Probeer aardbeien te kopen zoals voorheen, en neem gewoon de nodige voorzorgsmaatregelen. Maak een pavlovataart (een taart gebaseerd op meringue, red.) dit weekend en doe er de fruitsoort bij"

Gearresteerd

Na een grondige zoekactie is in de deelstaat New South Wales een jongen gearresteerd die bekende naalden in aardbeien te hebben gestopt, dat meldt 7News. Volgens de politie gaat het mogelijk om een grap.

"De afgelopen dagen vonden we een jonge persoon die een grap bekende, waaronder het stoppen van naalden in aardbeien', aldus politiecommissaris Stuart Smith. De jongen zal behandeld worden volgens het jeugdrecht.

Lees ook : Australië waarschuwt voor aardbeien met naald in

Meest gelezen
 1. jackthumb

  TikTokker beschuldigt influencer van seksueel misbruik: «Ik werd wakker met haar hand in mijn broek»

 2. TMS_S2_afl02_K_003

  Verraadt dit fragment wie Flamme Fatale is in ‘The Masked Singer’? «Nooit gedacht dat ik haar zou herkennen in een paar pixels» (video)

 3. lottethumb

  Lotte Vanwezemael openhartig over liefdesleven: «Er is iemand die ik leuk vind»

 4. steventhumb

  Steven Van Gucht voorspelt wanneer we de omikronpiek bereiken

 5. fabriziothumb

  OMG! De eerste beelden van ‘De Bachelor’: «Ik ben hier serieus in de war aan het geraken» (video)