Australië waarschuwt voor aardbeien met naald in

Facebook / Jushua Gane

Een wraakzuchtige medewerker van een supermarkt zou expres naalden in aardbeien hebben gestopt in Australië. Klanten worden gewaarschuwd om het fruit terug te brengen of weg te gooien nadat een man zich pijnlijk verwondde toen hij een naald-aardbei doorslikte. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De Vereniging van Aardbeienkwekers in de staat Queensland meldt dat zij aanwijzingen hebben dat er een ex-medewerker van de supermarktketen Woolworths achter de sadistische daad zit. Volgens de politie heeft de schokkende actie duidelijk de intentie om mensen te verwonden.

Vlijmscherpe vruchten

De zaak kwam aan het licht toen de 21-jarige Hoani Hearne uit Brisbane een aardbei met een halve naald erin doorslikte en met ernstige pijnklachten naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Een vriend van het slachtoffer deelde de foto’s van de vlijmscherpe vruchten op Facebook. In het bakje waar het slachtoffer uit had gegeten, werden nog meer naalden aangetroffen.

De Australische autoriteiten stelden onmiddellijk een onderzoek in samenwerking met de boerderij waar het fruit vandaan komt. Omdat niet bekend is hoeveel naalden er aan de vruchten zijn toegevoegd, worden consumenten in de staten Queensland, New South Wales en Victoria gewaarschuwd voor het levensgevaarlijke fruit. Het gaat om bakjes die na donderdag gekocht zijn van twee merken.