Acht vreemde redenen waarom je altijd moe bent

Acht vreemde redenen waarom je altijd moe bent

1. Je slaapkamer is ontzettend rommelig

Volgens een studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift 'Sleep' zou een rommelige kamer gelijk staan aan meer rommel in je hoofd. Je hebt met andere woorden meer last van stress waardoor je minder goed slaapt.

2. Je sport te weinig

Een sportsessie overslaan om energie te sparen, werkt net omgekeerd. Een onderzoek van de universiteit van Georgia wees uit dat mensen die drie dagen per week 20 minuten sporten, minder kans hebben op depressie, zich fitter en minder moe voelen. Een flinke workout geeft je energie en zorgt ervoor dat het cardiovasculair systeem efficiënter werkt.

3. Je eet te veel junkfood

Voedsel met veel vet, enkelvoudige koolhydraten en suiker zorgen voor een korte energieboost, meteen gevolgd door een dip. Vermijd suikerpieken in je bloed door neen te zeggen tegen snoep, gebak, pasta, frietjes of wit brood.

 

4. Je staat niet vroeg genoeg op

Slaapexperten waarschuwen dat langer opblijven in het weekend én langer blijven liggen in bed om te compenseren je bioritme volledig in de war brengt. Ze spreken zelfs van een "sociale jetlag". Haal je hand dus maar van de snoozeknop en sta in het weekend op hetzelfde moment op als in de week.

5. Je hebt een magnesiumtekort

Volgens de 'National Institutues of Health' zorgt magnesium ervoor dat je beter slaapt en sneller naar dromenland vertrekt. De volgende keer dat je naar de winkel gaat, zet je best bonen, zaden, noten, avocado's en bladgroenten op je boodschappenlijstje.

6. Je ziet te weinig zonlicht

Zonlicht remt de aanmaak van melatonine, een hormoon dat je slaperig maakt, en zorgt er juist voor dat het in de avond wordt aangemaakt.

7. Je hebt een saai seksleven

In plaats van te klagen dat je te moe bent voor seks, duik je beter tussen de lakens. Een portie intimiteit neemt de spanning van een drukke dag weg en zorgt ervoor dat je lichaam slaapverwekkende hormonen als prolactine aanmaakt.

 

8. Je haat je werk

Dag in dag uit opstaan om naar je werk te vertrekken is best vermoeiend. Dat wordt alleen maar erger als je een hekel hebt aan je baan of als je wordt omgeven door bloedirritante collega's. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat mensen die hun werk haten, meer moeite hebben om in slaap te vallen.