Met de trein naar Barcelona? Voortaan vertrek je uit Parijs voor slechts 39 euro

Met de trein naar Barcelona? Voortaan vertrek je uit Parijs voor slechts 39 euro
AFP / N. Guyonnet

Goed nieuws voor wie op een duurzame manier naar Spanje wil reizen: vanaf 11 december rijdt er twee keer per dag een hogesnelheidstrein van Parijs naar Barcelona, met een reistijd van amper 6 uur en 30 minuten. De trein vertrekt in Paris Gare de Lyon en zal stoppen in Valence, Nîmes, Montpellier, Sète, Agde, Béziers, Narbonne, Perpignan, Figuères, Girona en Barcelona Sants. De eerste trein zal vertrekken om 9u42 en komt aan om 16u25 in Barcelona Sants. De tweede trein vertrekt om 14u56 en komt aan om 21u25 in Barcelona. Ook vanuit Barcelona vertrekt er een trein in de voormiddag (10u33) met aankomst om 17u18 in Parijs, en eentje in de namiddag (14u32) met aankomst om 21u18 in Parijs.

Goedkoop

Een ticket in tweede klasse heb je al op zak vanaf 39 euro, voor eerste klasse betaal je minstens 49 euro. Ook interessant: een vouwfiets kan je gratis meenemen op een SNCF-trein, een gewone fiets voor amper 10 euro. Tickets zijn te koop vanaf nu via de website van NMBS of SNCF.

Voordien was de toekomst van die treinreis onzeker, nadat de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe de samenwerking met SNCF stopzette. De Franse spoorwegmaatschappij besloot nu om de route zelf verder te zetten en te versterken.