Vind je sport tijdverlies? Ook met deze nuttige activiteiten verbrand je calorieën

Vind je sport tijdverlies? Ook met deze nuttige activiteiten verbrand je calorieën
Foto Unsplash

Schoonmaken

Ga poetsen. Het zal misschien niet meteen je lievelingshobby zijn, maar je beweegt wel en dus hoort schoonmaken thuis in het rijtje alternatieven voor de sportschool. Door je auto te wassen, de vloer te dweilen, te stofzuigen of door je ramen te lappen, heb je een prima work-out. Bovendien levert het je een schone auto of een schoon huis op.

Dansen

Ben je gek op muziek en kost het je altijd veel moeite om stil te zitten? Ga dansen. Je kan het alleen doen of met je huisgenoten. Of nodig eens een vriendin uit om even een half uurtje te swingen op jullie favoriete muziek. Dansen verstevigt je spieren en versterkt je hart en longen. Ga je helemaal uit je dak, dan kan je het vergelijken met een work-out. Dansen werkt daarbij ook ontspannend. Je denkt even niet na over je werk of aan dingen waar je van gaat piekeren. Ten slotte verbrand je heel wat calorieën.

Gamen

Nintendo had jaren geleden groot succes op de fitnessmarkt met bewegingsgames als Wii Fit. Hierbij moest je op een bijgeleverd bord balanceren om sportoefeningen voor de tv uitvoeren, maar je kon ook tennis, bowlen, boksen en yoga doen. Alles voor een leuke work-out. Met het nieuwe Ring Fit Adventure hoopt het gamesbedrijf dit succes te herhalen. Je beweegt bij de Nintendo met een pilatesring die je aan je spelcomputer koppelt. Ben je gek op dansen en op gamen en heb je een Playstation of X-box, neem dan Just Dance. Een spel waar je heerlijk mee uit je dak kan gaan. Maar ook boksen op de spelcomputer is erg leuk. En doe je het samen met iemand, kan je ook nog het competitiebeest in jezelf loslaten.

Tuinieren

Een half uur in de tuin werken staat gelijk aan een sportsessie. Je bent in beweging, bukt, komt overeind, zet stappen. En met spitten, harken of snoeien gebruik je praktisch al je spieren. Heb je geen tuin, dan kan je je hulp aanbieden aan iemand die wel een tuin heeft. Tuinieren is overigens ook erg goed tegen stress.

Neem vaker de benenwagen

Het ligt voor de hand, maar de eerste stap - pun intended - naar een fitter leven, is je vaker te voet te verplaatsen. Volgens onderzoek zou je dagelijks tussen de 10.000 en 15.000 stappen moeten zetten. Vind je dat te veel, begin dan eerst met kleine dingen. Wandel naar de winkel of parkeer de auto wat verder van je werk zodat je eerst een stukje moet wandelen . Ga in de pauze even naar buiten en wandel een blokje om. Er is vast wel een collega die ook een frisse neus kan gebruiken.