Vijf varianten op het razendpopulaire Wordle die je móet proberen

Vijf varianten op het razendpopulaire Wordle die je móet proberen
AFP / S. Reynolds

Worldle

Foto Worldle

Worldle is Wordle, maar dan met geografie. Je krijgt een kaart van een land of gebied en jij moet raden welk gebied er is afgebeeld. Als je het fout hebt, vertelt het spel je hoe dichtbij je bent en krijg je de richting en afstand van het goede antwoord. Je krijgt net zoals het originele spel zes kansen om het juiste antwoord te raden.

Nerdle

Foto Nerdle

Zoals de naam al wat laat uitschijnen is Nerdle een variant voor de wiskundigen onder ons. Bij dit spel moet je een wiskundige berekening raden in zes pogingen. Anders dan bij Wordle, krijg je hier acht vakjes om te vullen. Deze vul je niet met letters, maar met cijfers en wiskundige symbolen zoals het plus- of minteken.

Sweardle

Foto Sweardle

Sweardle lijkt heel hard op Wordle. Je moet namelijk een woord raden. De verschillen zijn dat je maar vier letters nodig hebt en ook maar vier keer mag gokken. En niet te vergeten: je mag enkel scheldwoorden raden. De scheldwoorden in het spel zijn woorden die mensen over de hele wereld gebruiken. Misschien brengen ze je wel op ideeën?

Dordle

Foto Dordle

«Wordle plus Wordle is Dordle», zo beschrijft Guilherme S. Töws, de bedenker van dit spel, deze versie. Je moet twee vijfletterwoorden tegelijk raden en krijgt hiervoor zeven pogingen. Een hele uitdaging. Dordle is ideaal voor wie geen geduld heeft. Bij deze versie krijg je meteen een nieuw raadsel en hoef je dus geen dag te wachten op het volgende spelletje zoals bij Wordle.

Squirdle

Foto Squirdle

Een echte Pokémonfanaat? Dan is Squirdle het perfecte woordspel voor jou. Bij deze versie raad je eerst een Pokémonnaam, daarna krijg je hints over de klasse waarin de Pokémon zich bevindt en wat er overeenkomt met jouw geraden Pokémon. Je krijgt hiervoor acht kansen. Een moeilijke opgave, maar voor echte fans is dit een leuke uitdaging.