Hoe Wordle een tachtigjarige vrouw redde die gegijzeld werd

Hoe Wordle een tachtigjarige vrouw redde die gegijzeld werd
AFP / S. Reynolds

De tachtigjarige vrouw Denyse Holt zat urenlang opgesloten in haar kelder nadat een naakte man inbrak in haar huis. De man kroop bij haar in bed, dreigde haar te snijden met een mes als ze zou schreeuwen en vroeg haar vervolgens om een warm bad te laten lopen voor hem. Uiteindelijk sloot de man haar op in haar kelder zonder eten of medicijnen. Holt vreesde voor haar leven en bleef in beweging in de hoop dat ze het zo zou kunnen navertellen.

Wordlefanaat

Maar uiteindelijk is het haar enthousiasme voor Wordle dat haar kon redden uit de klauwen van haar gijzelaar. Normaal gezien stuurt ze tenslotte iedere ochtend een sms’je met haar Wordlescore naar haar dochters. Die ochtend had ze niets laten weten. Dat liet de alarmbellen afgaan bij haar dochters. De oudste dochter, die aan de andere kant van de Verenigde Staten woont, contacteerde haar zus. Wanneer Holt hun telefoontjes niet opnam, begonnen ze zich pas echt zorgen te maken.

Ze belden de buren van hun moeder. Toen Holt ook de deur niet opendeed voor de buurman, belde hij de politie. Op dat moment kon Holt na bijna 20 uren uit de kelder bevrijd worden. De politie vond ook een 32-jarige man in haar slaapkamer en arresteerde hem. De politie gelooft dat de man mentale problemen had.

Wordle is een woordpuzzel waarbij je iedere dag zes kansen krijgt om een vijfletterwoord te raden. Groene vakjes duiden aan als een letter op de juiste plek staat, een oranje vakje betekent dat je de juiste letter raadde maar dat hij niet op de juiste plek staat. Elke dag spelen meer dan twee miljoen mensen wereldwijd de woordpuzzel.