Dit moet je eten om je vagina gezond te houden

Dit moet je eten om je vagina gezond te houden
Foto Pexels

Avocado

Deze vrucht is goed voor een heleboel dingen. Avocado’s zitten vol gezonde vetten en vitaminen. Zo weten we dat ze de kans op hartziektes en beroertes verkleinen, maar wat we nog niet wisten, is dat de vrucht ook nog eens goed is voor je poes. De vetten en vitaminen helpen met het vochtig houden en het sterker maken van de vaginale wanden. Eet vandaag een toast met avocado als lunch, je vagina zal je dankbaar zijn.

Zalm

Ben je een grote fan van sushi met zalm? Dan heb je geluk, zalm zit namelijk vol met gezonde vetten. Deze zijn gunstig om je bloedsuikerspiegel te balanceren. Dat is dan weer goed voor de pH-waarde van je vagina. Eet je geen vis? Amandelen en augurken hebben hetzelfde effect.

Veenbessen

Veenbessen voorkomen niet alleen blaasontstekingen, ze zijn ook goed voor je flamoes. De PAC-moleculen in veenbessen zorgen ervoor dat er geen bacteriën vast komen te zitten in de blaas en urinewegen. Let op: je moet hele veenbessen eten. Veenbessensap volstaat niet om je vagina te helpen.

Bladgroenten

Een frisse salade of een omelet met spinazie, wij zijn fan. Ook je vagina houdt van deze voeding. Bladgroenten zitten vol met nitraten. Nitraten helpen de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedtoevoer naar je vagina beter wordt. Je hebt hierdoor minder last van droogte en de kans op een beter orgasme wordt ook groter.

Pure chocolade

Last, but not least: eet af en toe een stukje pure chocolade. Deze zoetigheid zit vol met magnesium en helpt zo je spieren te ontspannen. Perfect voor wanneer je last hebt van menstruatiepijn. Bovendien gaat het ook stemmingswisselingen tegen. Dat komt door de aanmaak van serotonine, een gelukshormoon. Enjoy!