Dit is het beste moment van de dag om te sporten

Dit is het beste moment van de dag om te sporten
Foto Unsplash

De Amerikaanse studie onderzocht dertig mannen en 26 vrouwen, tussen de 25 en 55 jaar, met een actieve en gezonde levensstijl, voor twaalf weken lang. Ze namen deel aan verschillende fitnessprogramma’s (uithouding, stretchen, springen… ). Ze volgden allen een aangepast dieet. Maar op één vlak werd onderscheid gemaakt: een groep sportte voor 8 uur 30 ’s ochtends, en een andere groep ging sporten tussen zes en acht uur ’s avonds.

De wetenschappers onderzochten de bloeddruk en het lichaamsvet over de periode van twaalf weken. Ze bekeken ook de evolutie van flexibiliteit, kracht en aerobe kracht van de deelnemers.

Mannen mogen alles

Alle deelnemers ondervonden voordelen aan de work-out, maar de studie kon toch enkele verschillen optekenen. Wie vet wou verbranden en de bloeddruk wou verlagen, sport volgens de studie het best ’s ochtends. Dat geldt vooral voor vrouwen. Wie spieren wil kweken, sport beter ’s avonds. En een extra voordeel van de avondsport? Het zou een positief effect hebben op het welzijn en je humeur. Mannen mogen op eender wel moment gaan sporten: bij hen was er weinig verschil tussen de ochtend- en avondsport.