Prins Laurent draagt mondmasker fout en wordt op vingers getikt door toeschouwer. Dit is zijn reactie (VIDEO)

Prins Laurent draagt mondmasker fout en wordt op vingers getikt door toeschouwer. Dit is zijn reactie (VIDEO)
Belga / E. Lalmand

Koningsdag wordt traditioneel op 15 november gevierd. Op die dag vindt het Te Deum voor Koningsdag plaats in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Koning Albert, koningin Paolo en prins Laurent waren aanwezig. Met een wandelstok liep de 87-jarige koning op rust heel langzaam de trappen op.

Toch werden de leden van de Koninklijke Familie niet op een hartelijke manier onthaald. Met boegeroep protesteerden de verschillende politievakbonden tegen de wijziging van de eindeloopbaanregeling. Ook de gesprekken rond de loonsverhoging verlopen heel moeizaam. De vakbonden kondigen de volgende dagen en weken nog meer acties aan.

Afwezige koning en prinsessen

Koning Filip was er niet bij omdat het de gewoonte is dat de huidige Koning op Koningsdag niet wordt gevierd. Een andere afwezige was prinses Delphine. Als ze er wel zou geweest zijn, zou het de eerste keer zijn dat ze samen met koning Albert en koningin Paolo in het openbaar verschijnt. Ook prinses Claire was afwezig. In de zomer draaide volop de geruchtenmolen dat ze niet langer een koppel vormde met prins Laurent.