Miss België Kedist Deltour breekt met vriend: «Ik heb helemaal níks met die zaken te maken»

Miss België Kedist Deltour breekt met vriend: «Ik heb helemaal níks met die zaken te maken»
Belga / Nicolas Maeterlinck

Na een relatie van twee jaar is het over en uit tussen Miss België Kedist Deltour (24) en kooivechter Losene Keita (23). Zijn gerechtelijk verleden lag aan de basis van hun breuk. De wereldkampioen Mixed Martial Arts werd in september opgepakt omdat hij in 2016 betrokken was bij een bendegevecht. In datzelfde jaar werd hij veroordeeld omdat hij een 56-jarige man bedreigd had met een bijl.

Voorbeeldfunctie

Deltour wilde niet langer met zijn verleden geassocieerd worden. «Telkens Keita negatief in het nieuws kwam, werd mijn naam en mijn titel erbij gesleurd. Dat doet pijn, want ik heb helemaal níks met die zaken te maken. Als Miss België heb je een voorbeeldfunctie. En ik wíl een voorbeeld zijn. Maar als je je moet bezighouden en moet verdedigen voor dingen waar je niks mee te maken hebt, is dat niet gemakkelijk. Dat geeft onnodige stress. Mijn focus ligt dus voortaan volledig op Miss België, Keita concentreert zich op zijn leven als topsporter in de MMA. In augustus is hij nog wereldkampioen geworden en kreeg hij een profcontract. Hij heeft dus ook zijn handen vol», vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

Geen andere liefde

Ze benadrukt dat er geen derde in het spel is. «God nee! Laat me eerst maar wat bekomen nu. Liefdesverdriet doet pijn. Keita en ik zijn toch twee jaar samen geweest en die tijd was fantastisch. Ik heb nog nooit iemand zo graag gezien, onze relatie was héél serieus. Dat zet je niet zomaar opzij», besluit ze.