Julie Vermeire verontwaardigd na haatreactie: «Hoe zou jij je voelen?»

Julie Vermeire verontwaardigd na haatreactie: «Hoe zou jij je voelen?»
Instagram / @julievermeire

Onlangs deelde de 23-jarige influencer en dochter van Jacques Vermeire een filmpje waarin ze een dansje doet met haar broer en haar vader. Een volger reageerde daar behoorlijk onbeschoft op. «Dezelfde lelijke smoel gelijk uw vader... Ongelooflijk hoe belachelijk jij je maakt», valt er te lezen.

Steun van volgers

Julie liet het commentaar gelukkig niet aan haar hart komen en werd daarbij gesteund door haar volgers. «Heel veel lieve berichtjes gekregen en wou jullie allemaal bedanken! Doet deugd om te lezen dat jullie ook veel energie en positiviteit halen uit mijn posts. Daar doe ik het ook voor. En natuurlijk kan niet iedereen een voorstander zijn, dat is normaal! Maar voel je dan vrij om me te ontvolgen. En vooral: wees lief voor elkaar», schrijft ze op Instagram.

Twee keer nadenken

Ze benadrukt dat dergelijke berichten anderen hard kunnen raken en dat mensen best twee keer nadenken voor ze dergelijke zaken sturen. «Ik vind echt dat er te veel negativiteit en haat rondgaat online. Ik lees overal kwetsende berichten, ook veel fake profielen om toch hun boodschap te kunnen overbrengen aan die persoon. Aan de mensen die dit doen: probeer je in de plaats van de andere persoon te stellen. Niet iedereen heeft het gemakkelijk en zo’n berichten kunnen enorm kwetsend overkomen. Probeer soms twee keer na te denken voor je iemand kwetst/aanvalt en stel jezelf de vraag: hoe zou je je er zelf bij voelen?».

«En staat het je niet aan? Dat kan! Maar klik dan weg of ontvolg de persoon. Weet dat je de persoon in kwestie door zo’n reacties opzettelijk kwetst en dat is niet mooi! We zouden allemaal wat liever mogen zijn voor elkaar, zeker in deze tijden! Het is al zuur genoeg», besluit ze.

Instagram Stories / @julievermeire