Julie Vermeire over geflopte ‘De Redders’: «Ik vind niet dat het aan de acteurs ligt»

Julie Vermeire over geflopte ‘De Redders’: «Ik vind niet dat het aan de acteurs ligt»
Play4

Begin augustus werd de gloednieuwe Play4-reeks ‘De Redders’, een soort van Vlaamse ‘Baywatch’, gelanceerd. Voor Julie Vermeire werd het haar acteerdebuut, maar haar bekendheid hielp het programma niet aan goede kijkcijfers. De eerste aflevering haalde net geen 105.000 kijkers, en bij de tweede aflevering halveerde dat aantal nog eens. Op sociale media was men over het algemeen evenmin positief over het programma. «Ik voel plaatsvervangende schaamte als ik naar ‘De Redders’ kijk», klonk het onder meer.

Haar best gedaan

Julie Vermeire blijft er rustig onder. «Jammer van de reacties op het eerste seizoen soms, maar ach, het kan niet altijd positief zijn. Ik heb gedaan wat ze van me vroegen. Ze zagen in mij een redster en ik heb die rol zo goed mogelijk proberen neer te zetten. Kijk, je kunt niet meer doen dan je best, en de rest zien we wel. Ik verwacht nooit het hoogste, want anders ben je achteraf misschien teleurgesteld. Dat het niet goed gescoord heeft, ligt niet aan de acteurs, vind ik. Soit, ik vond het een toffe opnameperiode. Ik heb er veel geleerd en ik heb er mijn lief ontmoet», vertelt ze in Story.

‘Dancing with the Stars’

Binnenkort is de 23-jarige dochter van Jacques Vermeire overigens te zien in ‘Dancing with the Stars’. «Maar daar mag ik nog niks over verklappen. Ik mis dat dansavontuur enorm. Dankzij het programma leerde ik mezelf ook beter kennen. Ik was toen 21 en vrij verlegen, maar daar ben ik echt opengebloeid. Ik ben een sterkere vrouw geworden», besluit ze.