Johan Derksen biedt geen excuses aan voor kaarsenincident en steekt middelvinger op (video)

Johan Derksen biedt geen excuses aan voor kaarsenincident en steekt middelvinger op (video)
Youtube / Vandaag Inside

In de eerdere uitzending van het programma vertelde Derksen dat hij een halve eeuw eerder een beschonken en bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. In de uitzending noemde hij het zelf een «jeugdzonde». Later zwakte hij zijn verhaal en zei dat er geen penetratie was geweest. Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp besloten na een aantal dagen van grote ophef te stoppen met het programma.

Volgens Derksen hebben mensen aan talkshowtafels geëist dat hij zijn excuses aanbiedt. De presentator stelde echter dat hij in de uitzending «al afstand» heeft genomen van zijn verhaal. Hij stak zijn middelvinger op naar de camera, een gebaar dat is gericht aan «alle mensen die in talkshows zeggen» dat hij zijn excuses moet maken. Verder vertelde hij dat hij is opgestapt omdat hij «overal uit gesodemieterd was» en het gevoel heeft gehad dat Talpa niet achter het trio stond. Toch is het zijn eigen schuld dat hij «gecanceld» is, stelt Derksen, want hij heeft zelf een «smeuïg kutverhaal» verteld.

Stop die kaars in je eigen aars

Een groep demonstranten verzamelde zich maandagavond voor de studio waar Vandaag Inside wordt opgenomen, op het mediapark in Hilversum. De demonstranten protesteerden tegen de terugkeer van het programma op televisie. Mensen droegen borden en spandoeken bij zich met teksten als ’Rape culture inside’, ’Geen platform voor rape culture’, ’Stop die kaars in je eigen aars’ en ’Geen buhne voor racisme seksisme’.