Man riskeert eigen leven om peuter te redden die dreigde van achtste verdieping te vallen (video)

Man riskeert eigen leven om peuter te redden die dreigde van achtste verdieping te vallen (video)
Twitter / @UNO650AM

Het voorval deed zich voor in de hoofdstad van Kazachstan, Nur-Sultan, afgelopen woensdag. Buurtbewoners hadden de nooddiensten gebeld, maar de held, Shontakbaev Sabit, kon niet meer wachten tot hun aankomst. Mogelijk waren die er namelijk niet op tijd geraakt.

De beelden maken al snel duidelijk hoe nijpend de situatie was. Het driejarige meisje zette al haar kracht in om te kunnen blijven hangen aan het venster, terwijl Sabit, uit het venster van een verdiep lager klimt. Hij trekt zachtjes aan haar been en overtuigt haar om los te laten. In een vlotte maar spannende beweging kan hij haar opvangen en veilig in zijn kamer brengen.

Held

Het ministerie van noodsituaties van Kazachstan noemde de man een held en gaf hem een medaille voor zijn snelle reddingsactie. In een statement doen ze het voorval uit de doeken en bedanken ze Sabit. «Niemand was bij het meisje, dat geboren werd in 2019», klonk het bij het ministerie. «Gelukkig heeft onze held Shontakbaev Sabit, geboren in 1985, bij het zien van het bengelende, huilende kind, zonder aarzelen en met risico voor eigen leven, actie ondernomen en het kleine meisje in letterlijk een paar seconden opgevangen en gered.»

Het ministerie waarschuwt verder om kinderen nooit alleen te laten en de vensters steeds te sluiten. «Als je één seconde niet oplet, kan dat het einde van het leven van je kind betekenen.»