BIZAR. Waarom gaat Gen Z massaal in kostuum naar de nieuwe Minions-film kijken?

BIZAR. Waarom gaat Gen Z massaal in kostuum naar de nieuwe Minions-film kijken?
Foto TikTok

TikTok heeft de gewoonte om met de meest bizarre trends op de proppen te komen, dus helemaal verbazingwekkend hoeft deze nieuwe ontwikkeling niet te zijn. Toch zijn het opvallende beelden: meestal gaat het om een dertigtal jongeren, elk in pak, veelal met zonnebril, die de roltrap nemen richting de bioscoop. Eenmaal de film is afgelopen, geven ze een daverend applaus voor de kleine gele mannetjes.

@houseofhighlights

There’s so many of them 💀💀 (@billh) #minions

♬ original sound - House of Highlights

Een ander meisje vertelde haar ouders dat ze hen zou meenemen naar een chique restaurant en zich moesten opkleden. Alleen was er geen restaurant, maar nam ze hen mee naar ‘Minions: The Rise of Gru’.

@phoeberochford_

£46 well spent if you ask me !!! #minions #riseofgru #fyp #parents

♬ original sound - House of Highlights

Overlast

Het fenomeen is zo wijdverbreid dat bepaalde bioscopen geen groepjes jongeren in pak meer binnenlaten vanwege de overlast.

@purpwaffle

#minions #minionssquad💫 #foryourpage #trend

♬ the way i are -

@daniel_groeneveld

The boys pulling up to the minions in suit #fyp #alpha #minionsriseofgru

♬ Y.M.C.A. - The Minions

De Londense bioscoop ‘The Regal Wadebridge’ schreef op Twitter: «We laten op dit moment geen kinderen zonder begeleiding meer toe die een pak dragen voor 'Minions: The Rise Of Gru' (U). Dat is te wijten aan de problemen die we de afgelopen twee dagen hebben ondervonden en het bijbehorende gedrag. Bedankt.»

Meme

Verdeler Universal Pictures is dan weer wel razend enthousiast over de trend. Zij tweetten: «Aan iedereen die opdaagt in kostuums bij de Minions: we zien je, en we houden van je.»

Maar waarom doen de jongeren het? Gewoon, voor de meme.