Parket opent onderzoek naar Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine

Parket opent onderzoek naar Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine
Foto belga / Y. Jansens

Heeft Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine een financiële reserve van enkele miljoenen euro die voor sociale doelen bestemd was, in zijn eigen bedrijf gepompt? En is er sprake van belangenvermenging tussen de verschillende bedrijven achter het festival? De satirische website ’t Scheldt beweert in ieder geval van wel. In een uitgebreid artikel, dat eind vorige week is verschenen, beschrijft ze hoe het festival vanuit een vzw is uitgegroeid tot een netwerk van bedrijven, waar het geld verkeerd zou zijn terechtgekomen.

Slechte reputatie ‘t Scheldt

’t Scheldt heeft geen al te beste reputatie als nieuwsmedium. Er zijn al meerdere gerechtelijke klachten geweest, waardoor lasterlijke artikels verwijderd moesten worden. Toch is dit voor het Limburgse parket aanleiding genoeg om een onderzoek naar Pukkelpop te openen. Al benadrukt de parketwoordvoerder Pieter Strauven wel dat «intussen voor alle betrokken personen en organisaties het vermoeden van onschuld geldt».

Mahassine zelf reageert verrast op het opsporingsonderzoek. «Ik ben nog niet op de hoogte gebracht, ik wacht het onderzoek af om te horen waarover het precies gaat», zegt hij. «We moesten de afgelopen jaren professionaliseren en daarom hebben specialisten onze organisatie structureel op punt gezet. Ik heb alle vertrouwen in hun professionele aanpak.»