Ouders van hersendode Archie voeren nieuwe juridische strijd, jongen blijft voorlopig in leven

Ouders van hersendode Archie voeren nieuwe juridische strijd, jongen blijft voorlopig in leven

Indien de ouders niet voor 10.00 uur Belgische tijd naar het High Court waren gestapt, zou de behandeling om 12.00 uur Belgische tijd stoppen.

Toestand te onstabiel

Nog volgens Sky heeft het ziekenhuisconglomeraat Barts Health NHS Trust gewaarschuwd dat de toestand van het kind te onstabiel is voor een overbrenging en dat een transfert per ziekenwagen «heel waarschijnlijk de verslechtering zou versnellen die de familie juist wil vermijden, zelfs als er volledige uitrusting voor intensieve zorg en personeel» tijdens die overbrenging is.

Eigenlijk had het ziekenhuis waar de Britse jongen ligt, zijn behandeling woensdagochtend al willen beëindigen. Dat ging niet door omdat zijn ouders op het laatste moment naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stapten. Dat hof wilde echter niet tussenbeide komen, meldden Britse media woensdagavond.

De moeder gaf woensdagavond toe dat de juridische strijd om haar zoon in leven te houden «ten einde» is gekomen. Ze hoopt dat hij nog overgebracht kan worden naar de instelling, die volgens de moeder alvast heeft aangegeven dat ze de jongen wil opnemen.

De juridische strijd om het leven van Archie wordt al dagenlang op de voet gevolgd door internationale media. De jongen raakte zwaargewond toen hij volgens zijn moeder vermoedelijk meedeed aan een onlinechallenge, waarbij deelnemers opzettelijk bewusteloos proberen te raken.

Volgens de ouders boekt hun zoon wel degelijk vooruitgang.