MIVB werkt aan nieuwe tramlijn naar Neder-Over-Heembeek

MIVB werkt aan nieuwe tramlijn naar Neder-Over-Heembeek
Foto Belga

In februari 2020 werd het traject reeds goedgekeurd door het Brusselse Gewest en de gemeentebesturen. De bouwaanvraag is nu de volgende stap.

«Tram 10 zal een doeltreffende oplossing bieden voor de ontsluiting van verschillende wijken, zal zorgen voor een veel betere doorstroming van het verkeer tussen het zuiden en het noorden van het gewest en zal ook de kwaliteit van de openbare ruimte voor de omwonenden verbeteren langs het 5,5 km lange tramtraject», zegt Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt. Zo komen er onder meer ontspanningszones en extra groene ruimtes.

Bouwaanvraag analyseren

Het is nu aan Urban Brussels om de bouwaanvraag te analyseren en een openbaar onderzoek in te stellen. Daarna volgt dan een overlegcommissie, waarna Urban Brussels terugkoppelt naar de MIVB en eventuele voorwaarden zal opleggen.

De start van de werken die geen verband houden met de bouwaanvraag is gepland voor het voorjaar van 2022. De eerste tramsporen zouden, mits groen licht voor de vergunning, komend najaar al worden aangelegd.