Kaap van 75% volledig gevaccineerden overschreden in Vlaanderen

Kaap van 75% volledig gevaccineerden overschreden in Vlaanderen
Belga / N. Maeterlinck

Vlaanderen heeft de doelstelling van 75 % volledig gevaccineerden behaald. Net geen 5 miljoen inwoners kregen twee prikken, of één in het geval van Johnson & Johnson. Nog eens bijna 250.000 anderen zijn deels gevaccineerd. Dat betekent dat 79 % van de volledige bevolking minstens één dosis heeft gekregen. Bij de 18-plussers kreeg 91 % minstens één spuitje, bij de 65-plussers zelfs 96 %. In die groepen zijn respectievelijk 89 % en 95 % volledig gevaccineerd.

West-Vlaanderen haalt hoogste vaccinatiegraad

West-Vlaanderen is de provincie met de hoogste vaccinatiegraad. Daar is 79 % volledig gevaccineerd. In Antwerpen ligt die met 73 % het laagst.

De vaccinatiegraad in Vlaanderen blijft zo ver boven die in andere regio’s reiken. In Wallonië kreeg 80 % van de 18-plussers minstens één spuitje, in de Oostkantons 75 % en in Brussel tot slot 64 %.

Overigens deelt gezondheidsinstituut Sciensano vanaf vandaag dagelijks de vaccinatiegraad bij zorgpersoneel mee. Ook hier hinkt Brussel achterop, met 69  % volledig gevaccineerd, tegenover 73 % in de Oostkantons, 80 % in Wallonië en 93 % in Vlaanderen. In de leeftijdsgroep van 25- tot 34-jarigen ligt de vaccinatiegraad het laagst. Voor alle regio’s samen ligt de vaccinatiegraad op 88 %.