Hoofdverdachte in zaak Maddie McCann reageert voor het eerst: «Schandalig!»

Hoofdverdachte in zaak Maddie McCann reageert voor het eerst: «Schandalig!»
AFP / Metropolitan Police

In juni vorig jaar was er een doorbraak in de verdwijningszaak rond Maddie McCann. Na 13 jaar werd er plots een hoofdverdachte naar voor geschoven: Christian Brückner, een 44-jarige Duitser die eerder veroordeeld werd voor de verkrachting van een oudere vrouw in 2005 in Praia da Luz. Momenteel zit hij voor die feiten een celstraf van zeven jaar uit. Maddie McCann verdween op 3 mei 2007 uit een vakantiewoning in dezelfde Portugese badplaats.

Ontslag eisen

Tot op heden werd er geen concreet bewijs gevonden tegen Brückner, maar de politie beweert wel te weten dat hij achter haar verdwijning zit en zou zelfs weten dat en hoe ze vermoord is. Brückner blijft erbij dat hij onschuldig is. Dat bevestigt hij nogmaals in een eerste reactie over de zaak.

Daarin verwijt hij de onderzoekers ervan «vooringenomen» te zijn en zouden ze volgens hem «ontslagen moeten worden omdat ze een onschuldige persoon vervolgen». «Iemand beschuldigen is één ding. Maar het is een groot schandaal wanneer een openbare aanklager een publieke campagne op basis van vooroordelen begint voordat een proces van start gaat. (...) Ik eis dat openbare aanklagers Wolters en Lindemann daarom ontslagen worden. Door hun willekeurige veroordeling tegen een onschuldige persoon en hun schandalige campagne voordat ik alles ontkende, hebben ze bewezen dat ze niet geschikt zijn om hun functie te blijven uitoefenen», lezen we in The Sun.