Bekende helderziende beweert te weten «waar het lichaam van Maddie McCann ligt»

Bekende helderziende beweert te weten «waar het lichaam van Maddie McCann ligt»
AFP / Carlos Costa / Metropolitan Police

De politie zoekt nog steeds naar aanwijzingen die de verdwijningszaak van Madeleine McCann zouden kunnen oplossen. Maddie verdween 14 jaar geleden, op 3 mei 2007, uit een vakantiewoning in het Portugese Praia da Luz. Vorig jaar raakte bekend dat er een doorbraak was in de zaak. De Duitse politie beweerde zelfs te weten dat en hoe het meisje vermoord was. Christian Brückner werd aangeduid als hoofdverdachte, maar onweerlegbaar bewijs werd tot nog toe niet gevonden.

Bos in de buurt van Praia da Luz

Nu beweert een helderziende, Michael Schneider, te weten waar exact haar lichaam te vinden is. Volgens de man werd ze begraven in een bos in het noordoosten van Lagos, zo’n 9 kilometer van het appartement waaruit ze ontvoerd werd. Hij gaf de exacte coördinaten door aan de Duitse politie, die de bevindingen serieus neemt. Ze antwoordden hem via e-mail dat zijn informatie onderzocht zal worden. «Ik ben blij dat de Duitse politie me serieus neemt. Vaak worden helderzienden beschouwd als ‘freaks’ of als iemand die gewoon geld ruikt. Dat is pijnlijk. Ik vraag nooit geld voor mijn bevindingen», vertelt hij in Daily Star.

Schneider legt tevens uit hoe hij te werk gaat. «Ik kijk naar een foto van een vermiste persoon en vraag mezelf en God af of die persoon nog in leven is of niet. Daarna beweeg ik mijn vingers en ogen over een landkaart tot ze stoppen en dan duid ik die plek aan», klinkt het.

Geholpen bij andere verdwijningszaken

De man wist op die manier al verschillende zaken op te lossen. Zo hielp hij vorige maand nog een verdwijningszaak van een vrouw op te lossen in Duitsland. Ze werd teruggevonden aan een boom 36 uur nadat Schneider de exacte locatie doorgaf aan de politie. Hetzelfde lukte hem bij een vermoord koppel, Peter Neumair en Laura Perselli, dat vermist was in de Italiaanse stad Bolzano.