Laura uit 'Blind Getrouwd' toont pijnlijk resultaat van te lang in de zon te zitten: "Dat wordt wel bruin" (foto)

Laura Lieckens bewijst op Instagram hoe belangrijk het is om je in te smeren tegen de zon. Zij sprong daar te lichtzinnig mee om en zit nu met de gebakken peren…
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

De 28-jarige interieurarchitecte, die vorig jaar meedeed aan het datingprogramma ‘Blind Getrouwd', genoot gisteren met een drankje van de zon. “Gewoon even rust. Genieten van elke dag is belangrijk”, schreef ze op Instagram bij een foto op café.

Vandaag werd ze zo rood als een kreeft wakker, dus wellicht onderschatte ze het brandende effect van de zon. Ze deelde een foto van haar verbrande bovenlichaam. “Realiteit. Dat wordt wel bruin pakt…”, zucht ze.

Voldoende zonnecrème smeren

Te lang onbeschermd zonnen is niet alleen pijnlijk, het kan op lange termijn ook leiden tot huidkanker. Hieronder nog enkele tips om jezelf te beschermen tegen de zon:

  • Smeer je goed in, ten minste 15 à 30 minuten voor je naar buiten gaat.
  • Eén keertje smeren voor de hele dag volstaat niet, smeer om de twee uur.
  • Gebruik waterproof zonnecrème wanneer je gaat zwemmen, want uv-stralen worden niet door water tegengehouden. Een natte huid is bovendien gevoeliger; droog je huid dus steeds goed af na een zwembeurt en smeer je opnieuw in.