Hoe heter, hoe beter: van chilipeper ga je langer leven

Foto Unsplash

Pikant eten is duidelijk niet voor iedereen weggelegd. Een bezoekje aan een Mexicaans restaurant (in niet-coronatijden) volstaat om tot die conclusie te komen. De één kiest steevast voor de gerechten met drie pepertjes zonder een kik te geven, bij de andere breekt het zweet al uit wanneer ze de menukaart voorgeschoteld krijgen.

Uiteraard mag je nog altijd zelf beslissen welk gerecht je bestelt bij de Mexicaan, maar volgens de wetenschap kies je maar beter voor eten met een flinke dosis pit. Hoe heter, hoe beter, zo blijkt.

Minder ziektes

Het is de American Heart Association die met die kennis naar buiten komt. De organisatie koppelt een hoop verschillende voordelen aan de chilipeper, maar de opmerkelijkste is wellicht dat mensen die de groente vaak eten, langer leven. Hun kans op overlijden door hart- en vaatziektes vermindert namelijk met maar liefst 26% en ze lopen 23% minder kans om te sterven door toedoen van een kanker. Algemeen genomen neemt de mortaliteitsgraad af met 25% dus je zet vanavond maar beter een pittig gerecht op tafel.