NASA deelt eerste panoramafoto in hoge kwaliteit vanop Mars

AFP / NASA

Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft een panoramafoto gedeeld die de Perseverance gemaakt heeft vanop het oppervlak van de planeet Mars. De foto is opgebouwd door 142 afbeeldingen, die gemaakt werden op 21 februari, aan elkaar te plakken.

De afbeelding toont een verlaten gebied met geologische formaties, waaronder de rand van de Jezero-krater. Daarvan zeggen wetenschappers dat hij mogelijk ooit overspoeld was door water. De hoop bestaat daar sporen van vroeger microbiologisch leven te vinden.

Atmosferische toestand in kaart brengen

Volgens NASA kan het zeer professionele camerasysteem aan boord van de Perseverance helpen om de atmosferische toestand in kaart te brengen. Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap heeft als specifiek doel om sporen van leven op de rode planeet te vinden. NASA gaf maandag al een spectaculaire video vrij van de afdeling en landing van de Marsrobot.

Een andere foto die al werd gedeeld, werd omgezet in een video zodat je zelf al klikkend eens rond kan kijken op de planeet. Gebruik daarvoor de pijltjes in het YouTube-scherm.