BIZAR. Geen geld op zak? In dit land kan je je coronaboete met zweet betalen (video)

Toeristen op het Indonesische eiland Bali kunnen maar beter opletten dat ze in topvorm zijn voor ze zonder mondmasker de deur uitgaan. Want op beelden die sinds een paar dagen op het internet circuleren, is te zien hoe de politie enkele toeristen push-ups en squats laat doen omdat ze hun masker niet droegen.
door
louise.anthonissen
Leestijd 1 min.

Ongeveer dertig toeristen op het Indonesische eiland Bali werden door de politie verplicht om push-ups en squats te doen. Ze kregen die sportieve straf omdat ze hun mondmasker niet of verkeerd droegen, en geen geld op zak hadden om de boete te betalen. Wie geen mondmasker droeg, moest 50 keer pompen. Wie wel een masker droeg, maar dat niet correct deed, moest 15 keer pompen.

Buitenlandse toeristen

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn buitenlandse toeristen niet meer welkom op Bali. Toeristen uit Indonesië zijn dat nog wel, net zoals buitenlanders die voor een langere tijd op het eiland wonen. Als die buitenlandse toeristen de coronaregels overtreden, kunnen ze het land worden uitgezet, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd.