BIZAR. 12-jarige knul rijdt 160 km met Range Rover van zijn ouders

AFP / B. Stansall

Een 12-jarige Amerikaanse jongen en diens 7-jarig nichtje hebben op eigen houtje een autorit van meer dan 160 kilometer gemaakt. Het jongetje zat achter het stuur van de Range Rover van zijn ouders en reed van Queens in New York dwars door de staat New Jersey tot vlakbij de grens met Delaware.  

Het jongetje zat in totaal vijf uur achter het stuur van de Range Rover. Op bewakingsbeelden zag de politie hoe het tweetal rond 9 uur ’s ochtends wegreed met de auto. Twee uur later werden de twee door nummerplaatscanners gelokaliseerd op de Verrazzano Bridge, die de New Yorkse stadsdelen Staten Island en Brooklyn met elkaar verbindt.

Politievoertuigen reden vervolgens met zwaailichten naar het duo toe, maar de jongen duwde het gaspedaal in en scheurde weg. Om de veiligheid van de kinderen te garanderen besloot de politie om niet over te gaan tot een achtervolging tegen hoge snelheid.

Uitdaging op sociale media

De 12-jarige jongen heeft ook geprobeerd om koekjes te kopen met de kredietkaart van zijn vader aan een rustplaats nabij de grens met New Jersey, op het grondgebied van de staat Delaware. Kort nadien werden de twee tegengehouden en teruggebracht naar hun families. Hun avontuur blijft zonder gevolgen: de politie legt niemand iets ten laste.

Volgens CBS New York verklaarde het meisje achteraf dat ze de autorit leuk vond, maar dat ze graag zélf had gereden. De politie had een merkwaardige uitleg klaar voor de stunt van de jongen: hij zou deelgenomen hebben aan een uitdaging op sociale media, die mensen oproept om te blijven rijden tot de brandstoftank leeg is…