Studentenraad trekt aan alarmbel: “Velen zitten erdoor”

Foto AFP / J. Thys

De beslissing van de universiteiten om de herinvoering van fysiek onderwijs uit te stellen, valt zwaar bij studenten. “Vele studenten zijn verontwaardigd, teleurgesteld en gedemotiveerd”, zegt voorzitter Maarten Buytaert van de Gentse Studentenraad. De UGent geeft al zeker tot 21 maart onderwijs onder code rood.

De Gentse Studentenraad geeft aan dat het die beslissing begrijpt, al zou een betere motivering wel nodig zijn. “We stellen ons de vraag waarom het hoger onderwijs altijd bij de meest strenge maatregelen zit”, aldus Buytaert. Die wil de komende periode feedback verzamelen en in dialoog treden met de Universiteit.

Weinig ontspanning

Onder de studenten staat de motivatie onder enorme druk door de huidige omstandigheden. Het wegvallen van een losse periode na de blok weegt door, en het uitblijven van een campusleven maakt de komende blokperiode een stuk lastiger.

Vast achter bureau

“We zitten al hele dagen achter ons bureau, voor onze pc, en hebben geen andere activiteiten”, zegt Buytaert. “We zijn continu aan het studeren en zijn vermoeid.” Jongeren hebben volgens de studentenvertegenwoordiger dringend nood aan perspectief, “want heel veel studenten zijn op”.