BIZAR. Man geeft restaurant fooi van 3.000 dollar: “Fijne kerst!”

BIZAR. Man geeft restaurant fooi van 3.000 dollar:
Facebook / Brendan Ring

In de Verenigde Staten is het de normale gang van zaken dat je altijd een fooi geeft als je ergens iets gaat drinken of eten. Maar een fooi van 3.000 dollar zorgde ervoor dat medewerkers van een restaurant in staat Ohio verbaasd opkeken. De onbekende man kocht een pintje van 7 dollar en maakte met de tip van omgerekend zo’n 2.500 euro een “groot en vriendelijk” gebaar.

Net voordat het restaurant de deuren wilde sluiten, kwam de man naar binnen gelopen. Volgens eigenaar Brendan Ring vroeg de klant gelijk na de bestelling om de rekening en overhandigde hij zijn creditcard. De man wenste hem vervolgens het beste met de  sluiting van het restaurant vanwege corona. “Hij zei dat we de fooi maar moesten verdelen”, schrijft Ring op Facebook. Toen de eigenaar op het bonnetje keek, wist hij niet wat hij zag. De man liet namelijk een tip achter van maar liefst 3.000 dollar!

Een fijne kerst

De man had het restaurant inmiddels verlaten, maar eigenaar Brendan ging erachteraan omdat hij dacht dat het om een fout ging. “Ik had mijn bril niet op”, schrijft hij op Facebook. De gulle gever gaf aan dat het niet om een fout ging en wenste hem een “fijne kerst”. “We zullen je weer zien als je weer opengaat”, zei de weldoener.

De medewerkers van het restaurant waren erg blij met de actie van de man. Brendan spreekt van typische “kwaliteitsmensen” in de Amerikaanse stad Nighttown. “Al mijn kelners en ik zijn ongelofelijk dankbaar voor dit vriendelijk en groots gebaar”, schrijft hij.

Het grappige van het verhaal is dat de vrijgevige klant zijn glas bier niet eens opdronk. “Hij nam letterlijk twee slokjes, ondertekende de rekening en ging ervandoor”, zegt serveerster Heather Sandow.

So just before we closed today at Nighttown a customer walked in and ordered a beer and asked for the check and handed…

Geplaatst door Brendan Ring op Zondag 22 november 2020