Zo stellen mannen hun hoogtepunt wat langer uit

Zo stellen mannen hun hoogtepunt wat langer uit
Foto Unsplash

Mannen en bedsport, het is een ingewikkeld verhaal. Hoewel ze meestal niets lievers doen dan tussen de lakens duiken, is de pret vaak slechts van korte duur. Bovendien zien ze het feit dat het feestje slechts zo kort duurde bijna als een compliment want “dat betekent toch gewoon dat ze erg opgewonden zijn?” Gelukkig zijn er ook mannen die hun hoogtepunt wat langer uitstellen, tot ieders genoegen.

Uit een onderzoek van Zava, een online healthcare-bedrijf, blijkt dat maar liefst 96% van de mannen hun hoogtepunt weleens hebben uitgesteld. Dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend, maar er zijn een aantal trucjes die volgens de 1.024 ondervraagden soelaas bieden.

Hulpmiddeltjes

Zo gaf 63% van de ondervraagden aan dat het veranderen van standje kan helpen om het plezier wat langer te rekken. 48% heeft bovendien al eens een pauze ingelast tijdens de bedsport omdat niets anders leek te helpen. Ook het gebruik van een klassiek Durex’je doet de pret langer duren voor 65% van de mannen. Natuurlijk zit plezier ook voor een groot deel tussen de oren, dus door te denken aan het werk of aan een onaantrekkelijk persoon kan het hoogtepunt ook wat langer uitgesteld worden. En dat doen de ondervraagden blijkbaar met plezier, want 91% van hen geeft aan dat ze het zelf ook leuker vinden wanneer hun partner een climax bereikt.