Deze zomer kan je in Parijs terecht bij een openluchtcinema op het water

Deze zomer kan je in Parijs terecht bij een openluchtcinema op het water
Afbeelding Paris Plages

Charmant zijn al die openluchtcinema’s zeker, maar voor het milieu zijn ze niet bepaald deugddoend. Bovendien heb je een auto nodig om een vertoning bij te wonen en zeker voor mensen die in de stad wonen kan dat weleens problematisch zijn. Om toch een speciale bioscoopervaring aan te bieden, zonder dat daarbij auto’s aan te pas komen, komt Parijs met een origineel idee op de proppen.

De Franse hoofdstad doet het al enige tijd opvallend goed wat betreft ecologie. Er werden nieuwe parken aangelegd, het rijk van koning Auto werd ingeperkt en er wordt gewerkt aan ecologisch verantwoorde oplossingen voor de toekomst.

Elektrische bootjes

Een openluchtcinema op het water waarvoor je geen auto nodig hebt, sluit daar perfect bij aan. Deze zomer pakt stadsstrand aan de Seine Paris Plages dan ook uit met een primeur. Cinefielen zullen vanop een bootje een filmvertoning in openlucht kunnen meepikken. In totaal zijn er 38 elektrische bootjes voorzien, die elk twee tot zes kijklustigen kunnen vervoeren. Ben je niet zo’n fan van water, maar wil je toch naar de film? Dan kan je terecht in een van de 150 zitjes op de oever van de rivier. De eerste vertning staat gepland voor 18 juli, wanneer cinemaliefhebbers kunnen kijken naar ‘Le grand bain’ van Gilles Lellouche.