Trump ontvangt recordbedrag aan donaties op zijn verjaardag

Foto AFP / N. Kamm

Donald Trump heeft er een bijzonder lucratieve verjaardag opzitten. Aanhangers van de Amerikaanse president hebben maar liefst 14 miljoen dollar aan donaties overgemaakt voor zijn herverkiezingscampagne. Dat zou het hoogste bedrag zijn dat de Trump-campagne ooit in een dag tijd heeft binnengeharkt.

Trump vierde zondag zijn 74e verjaardag. Ongeveer een miljoen mensen tekenden een digitale verjaardagskaart voor de president, die daarnaast het recordbedrag aan onlinedonaties kreeg geschonken. Zijn vorige record stond op ongeveer 10 miljoen dollar.

Amerikanen die de campagnekas van Trump willen spekken, kunnen op meerdere plekken terecht. Zo halen onder meer de Republikeinse Partij van de president en groepen als het Trump Make America Great Again Committee geld op. De gemiddelde online donatie bedraagt 46 dollar.

Money, money, money

Hoewel Trump achter staat in de peilingen, doet hij het financieel wel beter dan zijn Democratische rivaal Joe Biden. De president en zijn Republikeinse Partij zouden momenteel de beschikking hebben over zo’n 255 miljoen dollar, terwijl zo’n 100 miljoen dollar in de campagnekas van de oppositie zit.