Trump wuift speculatie rond gezondheid weg na moeizame afdaling van trap: “Lag erg glad”

AFP / M. Ngan

Donald Trump, die vandaag zijn 74ste verjaardag viert, heeft ontkend dat hij fysieke problemen zou hebben. Er waren beelden opgedoken waarin de Amerikaanse president aarzelend van een podium stapte en hulp nodig had.

Trump was gisteren aanwezig bij de diploma-uitreiking van de militaire academie van West Point. Op beelden is te zien hoe de president na een toespraak het podium aarzelend afstapte en blijkbaar moest geholpen worden.

Amerikaanse media merkten op dat hij tijdens dezelfde toespraak twee handen nodig had om een glas water naar zijn lippen te brengen en dat hij moeite had om de naam van generaal Douglas MacArthur correct uit te spreken, een held uit de Tweede Wereldoorlog.

Neurologische aandoening?

Donald Trump reageerde gisterenavond zelf op Twitter over zijn gezondheidstoestand. Volgens de president was het trapje naar het podium “erg lang en steil, had het geen reling en was het vooral erg glad”. Hij moest naar eigen zeggen extra voorzichtig zijn om niet te vallen.

Veel twitteraars hebben evenwel geen oren naar die uitleg. Op sociale media gonst het al langer van de geruchten als zou de president met een neurologische aandoening kampen, of een vorm van dementie hebben. De beelden van gisteren vormen in hun ogen het nieuwste bewijs om hun theorie te staven.