VIDEO. Italiaanse epidemioloog legt veiligheidsregels uit als cartoon

Ripartiamo in sicurezza | La mascherina chirurgica

Sapevi che indossare correttamente le mascherine innalza il livello di protezione del 95%? Per cui: ✅ Usiamo la mascherina ✅ Copriamo bene naso e bocca ✅ Manteniamo la distanza di almeno un metro dalle altre persone "Le nostre vite sono in gioco" è la serie animata con protagonista Pier Luigi Lopalco, epidemiologo che spiega quali semplici regole di comportamento adottare per evitare la crescita dei contagi e ripartire in sicurezza. Rispettiamo le regole.

Geplaatst door Regione Puglia op Maandag 11 mei 2020

In een cartoonfilmpje probeert een Italiaanse epidemioloog de veiligheidsregels tegen de verspreiding van het coronavirus uit te leggen. De Zuid-Italiaanse regio Puglia wil met de video haar burgers aansporen de regels correct op te volgen. 

Om op een veilige manier de lockdown te versoepelen, is het nodig dat alle burgers de regels begrijpen en correct gaan toepassen, aldus de Italiaanse krant ‘La Repubblica’. Daarom lanceerde het Zuid-Italiaanse Puglia een video tutorial waarin die regels worden uitgelegd door een cartoonfiguurtje. Dat figuurtje moet de epidemioloog van de regio, Pier Luigi Lopalco, voorstellen.

Videospel

Eerder was de epidemioloog was al te zien op tv en YouTube om de curves uit te leggen of advies te geven. Nu verschijnt hij dus ook als cartoon in een tutorial die de vorm heeft van een videogame. Met het motto “Onze levens staan op het spel” maakt de epidemioloog een voorzichtige woordgrap – je hoeft niet te lachen – om te verwijzen naar de vorm van de video. Het eerste filmpje legt het belang van mondmaskers en de anderhalve meter afstand uit. Daarnaast moeten twee andere cartoonfiguurtjes samenwerken om beschermd te blijven tegen Covid-19. Missie nummer één: de chirurgische maskers!