Man wordt gearresteerd nadat hij dit doet bij medewerker supermarkt

Foto AFP / M. Turkia

Een 56-jarige man uit het Nederlandse Tilburg, niet ver over de grens, is woensdag in een supermarkt in zijn woonplaats aangehouden. Hij had ruzie gemaakt met een personeelslid en die laatste vol in het gezicht gespuugd.

In de winkel was tumult ontstaan nadat een vrouw, die daar met haar kind was, op korte afstand door de man was toegeschreeuwd dat ze te dicht bij haar kind liep.

Het personeel verzocht de man om de winkel te verlaten omdat hij zich agressief gedroeg en zich niet aan de 1,5-meter-maatregel hield, die vanwege de coronacrisis geldt. De man pakte daarop een paar biertjes en liep zonder te betalen langs de kassa naar buiten.

Zware mishandeling

Een personeelslid wist de biertjes van de man af te pakken, maar hij weigerde vervolgens uit de winkel te vertrekken en spuugde de leidinggevende van de supermarkt in het gezicht.

Toen hij wegrende, werd hij door het personeel tegengehouden en overgedragen aan de gealarmeerde politie. De man wordt verdacht van zware mishandeling, dan wel een poging daartoe, en belediging, zo laat de politie weten.