China test vaccin tegen coronavirus bij mensen

vaccin
Foto Unsplash
Komt er dan toch sneller dan verwacht een vaccin tegen het nieuwe coronavirus?China is namelijk gestart met een “doeltreffend” vaccin te testen bij mensen. Het ministerie van Defensie in Peking heeft bekendgemaakt dat het vaccin onder leiding van epidemioloog Chen Wei is ontwikkeld.
Het vaccin is inmiddels uitgebreid getest en goedgekeurd. Het wordt nu ook voor het eerst op mensen toegepast. Het defensieministerie omschrijft het als veilig en doeltreffend, en er lopen voorbereidingen voor de massaproductie ervan, meldde het Spaanse persbureau Europa Press.

Druk ligt hoog

In februari dachten de Chinese autoriteiten pas in april te kunnen beginnen met het uitproberen van een vaccin bij mensen. In verschillende landen wordt vooruitgang gemeld bij de ontwikkeling van een vaccin, maar het kan maanden duren voor dat uiteindelijk voor veel patiënten beschikbaar is.
Tal van wetenschappers, onderwijsinstellingen en bedrijven hopen als eerste met een bruikbaar geneesmiddel te komen. In China alleen al wordt druk aan zeker negen mogelijke vaccins gewerkt. Een betrokken Chinese wetenschapper, Wang Junzhi, zei tegen The South China Morning Post dat “wij (China) niet langzamer dan andere landen zullen zijn” bij het maken van een entstof.