Fan van Bassie & Adriaan? Dan moet je zeker hier eens naartoe gaan

Bas en Aad van Toor, beter bekend als het populaire kinderduo Bassie & Adriaan, worden de komende zomer in Museum Vlaardingen (nabij Rotterdam) geëerd met een eigen tentoonstelling. De expositie ’Een schat aan herinneringen’ bestaat uit originele attributen en rekwisieten uit de series, alsook foto- en filmmateriaal van hun carrière in en buiten het circus.

De tentoonstelling is van 15 juli tot 25 oktober 2020 te zien in Museum Vlaardingen. Bas en Aad noemen de expositie “een kroon op ons levenswerk”. De expositie is ingedeeld in drie thema’s: ‘The Crocksons’ (over hun beginjaren in acrobatiek), de live-optredens (waaronder het Circus Bassie & Adriaan) en hun televisiecarrière. Ook krijgen bezoekers een kijkje in het persoonlijke leven van de broers en kunnen ze bij de wall of fame alle awards en onderscheidingen van het duo zien.

Stadstour

Daarnaast zijn er diverse activiteiten, van speurtochten tot een stadstour langs diverse opnamelocaties uit de televisieserie. “Het is prachtig dat we deze bijzondere tentoonstelling tijdens het 100-jarig bestaan van ons museum kunnen openen”, stelt directeur Léanne Salles van Museum Vlaardingen.